Bønner med varm ostesaus
Bønner med varm ostesaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Bønner med varm ostesaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Bønner med varm ostesaus

Nykokte bønner med egg, varm ostesaus, bacon og tomat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Grønne bønner kan du ha liggende i fryseren. Da er de lette å ty til på en travel dag. Her er bønnene utgangspunktet for en enkel, men overraskende god middagsrett med setterrømme som saus.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
1ts
3stk
Egg(hardkokte)
2stk
200g
2ss
Gressløk(finhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Kok bønner møre i lettsaltet vann. Bruk gjerne frosne bønner.

  2. Hardkok eggene og del dem i båter.

  3. Del bacon i biter og stek baconet sprøtt.

  4. Skjær tomater i båter.

  5. Kok opp rømmen eller crème fraîche. Legg bønnene på varmt serveringsfat og hell over kokende rømme.

  6. Pynt fatet med eggebåter og tomatbåter og strø over stekt bacon. Klipp gressløk og strø over ved servering.

  7. Server med flatbrød, ­knekkebrød eller grovt brød.

Nykokte bønner med egg, varm ostesaus, bacon og tomat. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN