Brød bakt i jerngryte
Brød bakt i jerngryte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
13t

Brød bakt i jerngryte

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
13t

Brød bakt i jerngryte

Fram med jerngryta – grytebrød er inn! Server ferskt brød som tilbehør til salat, gryte eller suppe. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Til dette grytebrødet skal du bruke en tung jerngryte på cirka 3 liter som skal tåle å settes i ovnen. Du kan også lage brødet i en rund form som er kledd med bakepapir og bruke ­aluminiumsfolie som lokk.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjær ut i vannet. Tilsett salt, sukker og mel og bland med en sleiv. Skrell og riv gulroten. Bland den i deigen. Deigen skal være bløt og lett.

  2. La deigen heve i romtemperatur i minst 12 timer, gjerne natten over.

  3. Sett den tomme gryten i ovnen. Sett ovnen på 250˚, og la gryten bli gjennomvarm. Ta gryten ut av ovnen og dryss solsikkefrø i bunnen. Hell den bløte deigen over frøene. Stek brødet i ovnen i 30 minutter med lokket på. Fjern lokket og stek ytterligere i cirka 20 minutter.

  4. Vend forsiktig brødet ut av gryten. Avkjøl brødet på rist i minst 30 minutter før det ­skjæres i skiver.

Fram med jerngryta – grytebrød er inn! Server ferskt brød som tilbehør til salat, gryte eller suppe. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN