Brød med øl
Brød med øl Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Brød med øl

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Brød med øl

Brød med øl, sirup, rosiner, svisker, aprikoser og fiken. Spennende og smakfullt brød! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Brødet er bakt med mørkt øl, og juleøl egner seg godt som væske i disse brødene. Oppskriften er til to brød.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
35cl
Øl(mørkt øl, f.eks juleøl)
1.5dl
50g
Gjær(for søte deiger)
2ts
8dl
Rugmel(siktet)
0.5dl
0.5dl
Svisker(hakket)
0.5dl
Aprikos(hakket)
0.5dl
Fiken(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Bland øl og vann i en kjele og varm til det blir fingervarmt, ca. 37°. Smuldre gjær i en stor bakebolle. Hell deigvæsken over og rør ut gjæren. Bland sirup, salt, kli og nesten alt melet i. Arbeid sammen til en smidig deig i maskin, i ca. 5 minutter. Bland sammen frukten og tilsett mot slutten av eltingen. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. 40 minutter.

  2. Legg deigen på et lett melet bakebord, og del den i to like store biter. Kna deigen lett, og form til runde brød.

  3. Legg brødene på bakeplate på bakepapir. Snitt dem på toppen med en skarp kniv. La brødene heve tildekket på et lunt sted, ca. 40 minutter.

  4. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200° i 30–35 minutter. Avkjøl under et håndkle på rist. Brødet egner seg til frysing.

Brød med øl, sirup, rosiner, svisker, aprikoser og fiken. Spennende og smakfullt brød! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN