Eplebrød med solsikkefrø
Eplebrød med solsikkefrø  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Eplebrød med solsikkefrø

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Eplebrød med solsikkefrø

Solsikkefrø er rike på selen, vitamin E, protein, vitamin B6, jern, sink og magnesium. Foto: Sophie Håkansson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Dette brødet trenger ikke lang hevetid, siden det inneholder natron.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

1stk
Eple(i skiver)
5dl
Speltmel(siktet)
5dl
Speltmel(grov)
0.5dl
2ts
2ss
Fennikelfrø(knuste)
1.5stk
Eple(grovrevet)
1l
Yoghurt(naturell)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Bland alle tørre ingredienser i en bake-bolle. Tilsett grovrevet eple, honning og yoghurt i melblandingen. Rør godt om slik at det blir en glatt deig.

  2. Smør 2 avlange brødformer og strø med ½ dl solsikkefrø.

  3. Fordel røren i formen. Epleskivene trykkes litt ned i deigen. Ha på litt flaksalt.

  4. Stek brødene på nederste rille i ovnen i 75–90 minutter. Kjenn etter om brødet er gjennomstekt. La brødet hvile på rist under et håndkle.

Solsikkefrø er rike på selen, vitamin E, protein, vitamin B6, jern, sink og magnesium. Foto: Sophie Håkansson

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN