nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
6t 10min
Fikenbaguetter
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
6t 10min
Fikenbaguetter
Disse har smak av fiken, men du kan også bruke annen type tørket frukt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Løs opp gjæren i vannet. Tilsett salt, mel og hakket fiken. Arbeid deigen kraftig til den slipper bollen. Ikke tilsett alt melet med en gang.
Dekk til deigen, gjerne med plast, og sett den til heving i cirka 5 timer.
Ha deigen på melet bakebord og del den i tre like store biter. Elt hver del og form til bagetter. Legg dem over på stekeplate dekket med bakepapir. Sett til heving, utildekket, i cirka 30 minutter.
Sett ovnen på 250°. Skjær noen snitt i bagettene, pensle med vann og strø over litt flaksalt.
Stek midt i ovnen i cirka 10 minutter. Senk varmen til 200°, sprøyt på litt vann, gjerne med en sprayflaske, og stek ytterligere i 20 minutter. Avkjøl på rist.