Foliebakte epler med sirup og vaniljesaus
Foliebakte epler med sirup og vaniljesaus  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Foliebakte epler med sirup og vaniljesaus

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
45min

Foliebakte epler med sirup og vaniljesaus

Foliebakte epler, super dessert for liten og stor. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Bakte epler med deilig vaniljekrem og hakkete nøtter. Gjør eplene klare for steking og sett de i ovnen mens kaffen kokes. Skikkelig digg høstdessert! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
3dl
Pekannøtter(og andre grovhakkede nøtter)

SLIK GJØR DU

  1. Ta ut kjernehuset i eplene, så eplene blir hule. Fordel ristede nøtter i eplene, hell over sirup og pakk hvert eple inn i aluminiumsfolie.

  2. Grill eplene eller stek dem i ovn ved 200° i ca. 15–20 minutter til de er myke. Server eplene med hjemmelaget vaniljesaus.

  3. Lag et snitt i vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller en butt kniv. Ha vaniljefrøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.

  4. Server varme epler med sausen.

Foliebakte epler, super dessert for liten og stor. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN