Fransk galette
Fransk galette Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Fransk galette

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Fransk galette

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.6 (3 stemmer)
Dette er en fransk spesialitet med mye smør og deilig smak av sitron.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1dl
Vann(lunkent)
150g
1stk
0.5stk
Sitron(revet skall)
0.25ts

Fyll

50g
Smør(kjøleskapskaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle og løs den opp i det lunkne vannet. Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett egg, sitronskall, salt, gjærblandingen og mesteparten av melet.

    Arbeid til en smidig deig. La den heve under plast på lunt sted i ca 30 minutter.

    Kjevle eller trykk deigen ut til en stor kake, ca. 35 cm i diameter på stekeplate dekket med bakepapir. Rull opp kanten litt og strø over sukker. Høvle smøret over med en ostehøvel og legg det på kaken.

    Stek galetten midt i ovnen 250° i 8–10 minutter. Avkjøl på rist og server nystekt.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.6 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN