Glutenfrie skoleboller
Glutenfrie skoleboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Glutenfrie skoleboller

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Glutenfrie skoleboller

Klassiske skoleboller i en glutenfri variant Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2 (8 stemmer)
Skoleboller med glutenfri deig som er god og gjør bollene mye og saftige 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

0.5pakke(r)
0.5pakke(r)
Melis(bland med litt vann for å få melisglasur )

Grunndeig

1boks(er)
3dl
Vann(varmt)
6ss
Smør(smeltet )
0.5ts
1pakke(r)
Glutenfritt mel(Semper til fine deiger)

SLIK GJØR DU

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjøkkenmaskinen gå i ca. 5–8 min. Tilsett gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 min.

  2. Trill ut store boller og legg på bakepapir på stekeplate. Trykk dem godt ned.

  3. La bollene heve i ca. 20 min. Legg i en spiseskje vaniljekrem og stek skolebrødene midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter.

  4. Avkjøl skolebrødene. Rør sammen en melisglasur og dypp bollene i kokosmasse når de skal serveres.

Klassiske skoleboller i en glutenfri variant Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN