Gravet kjøtt med tyttebærrømme
Gravet kjøtt med tyttebærrømme Oppskrift
nivå
Middels
totalt
96t

Gravet kjøtt med tyttebærrømme

nivå
Middels
totalt
96t

Gravet kjøtt med tyttebærrømme

Gravet kjøtt er lettere å lage enn man tror, og smaker utmerket på julens koldtbord. Bare husk å planlegg i god tid! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
Kjøtt som skal graves bør helst være fryst først. Gravet kjøtt er delikat, og det er enkelt å lage.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Tyttebærrømme

1dl
Tyttebær(rørte )
1kg
Indrefilet av storfe(kan byttes ut med elg eller reinsdyr)
2ss
0.5bunt
1ss
Einerbær(knust)
1ts
Svart pepper(grovmalt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle krydderne med salt, sukker, konjakk og olivenolje. Tørk kjøttet godt og skjær det fritt for sener og hinner.

  2. Legg kjøttet i et fat med kanter og hell krydderblandingen over kjøttet. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett kjølig. 

  3. Snu på kjøttet et par ganger i døgnet. La kjøttet stå i 3–4 dager, alt etter hvor tykk fileten er.

  4. Ved servering tørkes krydderblandingen av, og kjøttet skjæres i tynne ­skiver på skrå.

  5. Rør rømme og rørte tyttebær lett sammen og server til kjøttet.

Gravet kjøtt er lettere å lage enn man tror, og smaker utmerket på julens koldtbord. Bare husk å planlegg i god tid! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN