Gravet kjøtt med tyttebærrømme
Gravet kjøtt med tyttebærrømme Oppskrift
nivå
Middels
totalt
96t

Gravet kjøtt med tyttebærrømme

nivå
Middels
totalt
96t

Gravet kjøtt med tyttebærrømme

Gravet kjøtt er lettere å lage enn man tror, og smaker utmerket på julens koldtbord. Bare husk å planlegg i god tid! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
Kjøtt som skal graves bør helst være fryst først. Gravet kjøtt er delikat, og det er enkelt å lage.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Indrefilet av storfe(kan byttes ut med elg eller reinsdyr)
2ss
0.5bunt
1ss
Einerbær(knust)
1ts
Svart pepper(grovmalt)

Tyttebærrømme

1dl
Tyttebær(rørte )

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle krydderne med salt, sukker, konjakk og olivenolje. Tørk kjøttet godt og skjær det fritt for sener og hinner.

  2. Legg kjøttet i et fat med kanter og hell krydderblandingen over kjøttet. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett kjølig. 

  3. Snu på kjøttet et par ganger i døgnet. La kjøttet stå i 3–4 dager, alt etter hvor tykk fileten er.

  4. Ved servering tørkes krydderblandingen av, og kjøttet skjæres i tynne ­skiver på skrå.

  5. Rør rømme og rørte tyttebær lett sammen og server til kjøttet.

Gravet kjøtt er lettere å lage enn man tror, og smaker utmerket på julens koldtbord. Bare husk å planlegg i god tid! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN