Hjemmelaget ketchup
Hjemmelaget ketchup
HJEMMELAGET KETCHUP: Dette både ser veldig delikat ut og lukter deilig mens gryta koker. Hell på rene glass og ha på tett lokk, så holder ketchupen seg fint to til tre uker i kjøleskapet.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp alle ingrediensene, unntatt maisenna, og la alt stå og putre i en times tid.
Ta ut laurbærbladet og stjerneanisen, og kjør resten opp i en blender til en glatt blanding. Hell, og eventuelt sil det, tilbake i gryta. Rør ut maisenna med litt vann, og jevn ketchupen.
Smak til med litt mer salt eller sukker, og hell den ferdige ketchupen over på rene glass. Sett på tett lokk, og ketchupen holder seg to til tre uker i kjøleskap.
HJEMMELAGET KETCHUP: Dette både ser veldig delikat ut og lukter deilig mens gryta koker. Hell på rene glass og ha på tett lokk, så holder ketchupen seg fint to til tre uker i kjøleskapet.
Foto: Mette Møller