Jødekaker eller Kirstens kanelpletter
Jødekaker eller Kirstens kanelpletter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Jødekaker eller Kirstens kanelpletter

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t 30min

Jødekaker eller Kirstens kanelpletter

Tradisjonsrik: Jødekake eller Kirstens kanelfletter er en kake du finner over store deler av Europa.

Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (4 stemmer)
I mange norske byer får du fremdeles kjøpt kakene med det kontroversielle navnet jødekaker. Å døpe dem om er blitt vanlig. Kakeekspert Liv Kongsten kaller dem Kirstens kanelpletter. Gode er de, uansett hva du velger å kalle dem.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør margarin og sukker hvitt og skummende. Tilsett eggene og bland godt. 

  2. Sikt på melet og tilsett kanel, kardemomme og hornsalt. Arbeid deigen jevn. La den hvile i kjøleskap ca 1 time, før den kjevlses tynt. 

  3. Stikk ut små kaker med et glass eller jern. Legg kakene på plate dekket med bakepapir. Pensle med eggehvite og strø på mandler og perlesukker.  Stek kakene ved 180 grader i 8-10 minutter.

Tradisjonsrik: Jødekake eller Kirstens kanelfletter er en kake du finner over store deler av Europa.

Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN