Julekake
Julekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 55min

Julekake

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 55min

Julekake

Deilig, hjemmelaget julekake. Server lun julekake med smør, brunost eller syltetøy. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.5 (27 stemmer)
Hjemmebakt julekake er farlig godt! Server med smør, brunost eller syltetøy. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
130g
1pakke(r)
Gjær(50g)
100g
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel blandet med kardemomme. Deigen skal være blank og smidig og skal slippe bollen. Hev deigen under plast på lunt sted til den er dobbelt så stor (cirka 40 minutter).

  2. Ta deigen på bakebordet og del den i to. Fordel rosiner og sukat på emnene, rull sammen og elt dem til store, runde boller. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten og trykk kakene godt ned på midten. Da sprekker ikke kakene så lett ,og de får en pen fasong.

  3. Sett dem til heving under plast på lunt sted, cirka 30–40 minutter. Pisk sammen egget og pensle kakene. Stek dem nederst i ovnen på 175° i cirka 30–40 minutter til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Deilig, hjemmelaget julekake. Server lun julekake med smør, brunost eller syltetøy. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.5 (27 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN