nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t
Kanelknuter
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t
Kanelknuter
Disse kanelknutene kan du gjøre stor lykke med! Du må gjerne lage en melisglasur og smøre på bollene når de serveres.Denne oppskriften trenger i tillegg 1 porsjon grunndeig Oppskrift på grunndeig finner du her.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag grunndeigen som forklart.
Lag fyllet. Rør sammen smør og sukker. Del deigen i to og kjevle ut avlange leiver. Bre på smøret og dryss på kanel.
Brett hver leiv dobbel og klem lett sammen. Skjær deigen i jevnt store biter, ca. 1 ½ cm brede. Lag et snitt midt på hver bit, men la det være igjen ca. 1 cm ved bretten. Snurr de to endene hver for seg slik at fyllet synes. Lag en enkel knute.
Legg knutene på stekeplate dekket med bakepapir. Dekk med plast og la dem heve ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og stek midt i ovnen ved 250° i 5–7 minutter i ovnen. Avkjøl på rist.