Kanelknuter
Kanelknuter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Kanelknuter

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Kanelknuter

Deilige boller med sukker, kanel og smør. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

Disse kanelknutene kan du gjøre stor lykke med! Du må gjerne lage en melisglasur og smøre på bollene når de serveres.Denne oppskriften trenger i tillegg 1 porsjon grunndeig Oppskrift på grunndeig finner du her.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1stk
Egg(til pensling)
75g
Smør(mykt)

SLIK GJØR DU

  1. Lag grunndeigen som forklart.

    Lag fyllet. Rør sammen smør og sukker. Del deigen i to og kjevle ut avlange ­leiver. Bre på smøret og dryss på kanel.

    Brett hver leiv dobbel og klem lett sammen. Skjær deigen i jevnt store biter, ca. 1 ½ cm brede. Lag et snitt midt på hver bit, men la det være igjen ca. 1 cm ved bretten. Snurr de to endene hver for seg slik at fyllet synes. Lag en enkel knute.

    Legg knutene på stekeplate ­dekket med bakepapir. Dekk med plast og la dem heve ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg og stek midt i ovnen ved 250° i 5–7 minutter i ovnen. Avkjøl på rist.

Deilige boller med sukker, kanel og smør. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN