Kjøttpålegg med krydderrand
Kjøttpålegg med krydderrand Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 45min

Kjøttpålegg med krydderrand

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 45min

Kjøttpålegg med krydderrand

LAG SELV: Kjøp et kjøttstykke,gni det inn med en blanding av krydderne du liker best. Pålegget holder seg godt en uke i kjøleskapet. Resten kan du fryse. 

Foto: Thor Brødreskift / Brødskiva / Cappelen Damm

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)
Kjøttpålegg kan du lett lage selv. Du kan bruke et helt kjøttstykke, eller om det er litt oppskåret, kan det surres med husholdningshyssing. Gni kjøttstykket inn med ønsket krydderblanding. Passer godt sammen med drue -og purresalat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Svinekjøtt(eller okse)
2ts
5stk
2ts
Rosmarin(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Tørk godt av kjøttstykket og legg det i en keramisk form.

  2. Knus eller mal salt, pepper, provencekrydder, allehånde og rosmarin i en morter eller krydderkvern. Gni krydderblandingen godt rundt kjøttet.

  3. Sett ovnen til temperatur 180 °C og stek i cirka en og en halv time. Stek kjøttet i ovnen til steketermometeret viser 75 °C. Ta det ut og avkjøl det.

  4. Skjær tynne skiver og bruk til pålegg. Pålegget holder seg godt i en uke i kjøleskap. Resten kan du fryse i passe store porsjoner til senere anledninger.

LAG SELV: Kjøp et kjøttstykke,gni det inn med en blanding av krydderne du liker best. Pålegget holder seg godt en uke i kjøleskapet. Resten kan du fryse. 

Foto: Thor Brødreskift / Brødskiva / Cappelen Damm

Oppskrift

Vurdering

3.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN