Klippekrans
Klippekrans Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Klippekrans

nivå
Middels
aktiv
15min
totalt
1t 30min

Klippekrans

Rykende fersk klippekrans med nytraktet kopp kaffe er ikke å kimse av! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.3 (3 stemmer)
Fersk og nybakt krans med kanel og sukker smaker alltid godt! Kransen kan med fordel lages god tid i forveien og fryses. La gjærkransen tine natten over eller ved svak varme i stekeovnen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
3.5dl
1stk
Egg(til pensling)

Fyll

100g

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken.

  2. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. (Når det gjelder gjærbakst, så er alltid melmengden litt omtrentlig. Det er best å begynne med for lite mel og så ha i mer til deigen ikke er klisset, men «slipper bollen» uten å være for hard. Det er lettere å justere en løs gjærdeig med mer mel enn omvendt!)

  3. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse i ca. 30 minutter.

  4. Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 20 x 40 cm. Smør mykt smør på leiven, dryss over kanel og sukker, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden.

  5. Til denne oppskriften på hjemmelaget krans trenger du et stekebrett med bakepapir. Sett stekeovnen på 200°.

  6. Legg den på stekeplate dekket med bakepapir, med skjøten ned. Form «pølsa» til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom «pølsa», og brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kransen under plast på et lunt sted i ca. 20 minutter.

  7. Pensle med sammenvispet egg og stek i ca. 15 minutter. Avkjøl kransen på rist.

Rykende fersk klippekrans med nytraktet kopp kaffe er ikke å kimse av! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN