Lussekatter med rosiner Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t 15min

Lussekatter med rosiner

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t 15min

Lussekatter med rosiner

Disse deilige lussekattene med mye smør, rosiner og safran smaker godt til en kopp varm gløgg eller kaffe. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (111 stemmer)
Disse deilige lussekattene med mye smør og safran smaker godt til en kopp varm gløgg. Legg gjerne rosinene i lunkent vann noen timer før du skal bake!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4.5dl
Melk(romtemperert)
0.5ts
180g
Smør(mykt)

Pensling og pynt

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bake­bolle og rør den ut i litt av melken. Tilsett resten av melken, safran, kardemomme, sukker og salt.

  2. Rør i ca. halvparten av melet. Tilsett mykt smør i biter, og elt deigen sammen. Tilsett resten av melet, og arbeid til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve tildekket under plast i ca. 1 ½ time på et lunt sted.

  3. Ta deigen ut på melet bakebord. Trill ut til lengder og del i biter. Form til lussekatter. Legg dem på bake­papir på stekeplate. Etterhev i ca. 30–40 minutter.

  4. Trykk i rosiner, og pensle lussekattene med sammenpisket egg.

  5. Stek lussekattene midt i ovnen i 6–8 minutter ved 225°. Avkjøl på rist. Lussekattene smaker best når de er nystekte og varme.

Disse deilige lussekattene med mye smør, rosiner og safran smaker godt til en kopp varm gløgg eller kaffe. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.8 (111 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN