nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t 15min
Lussekatter med rosiner
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t 15min
Lussekatter med rosiner
Disse deilige lussekattene med mye smør og safran smaker godt til en kopp varm gløgg. Legg gjerne rosinene i lunkent vann noen timer før du skal bake!
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i litt av melken. Tilsett resten av melken, safran, kardemomme, sukker og salt.
Rør i ca. halvparten av melet. Tilsett mykt smør i biter, og elt deigen sammen. Tilsett resten av melet, og arbeid til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. La deigen heve tildekket under plast i ca. 1 ½ time på et lunt sted.
Ta deigen ut på melet bakebord. Trill ut til lengder og del i biter. Form til lussekatter. Legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 30–40 minutter.
Trykk i rosiner, og pensle lussekattene med sammenpisket egg.
Stek lussekattene midt i ovnen i 6–8 minutter ved 225°. Avkjøl på rist. Lussekattene smaker best når de er nystekte og varme.