Magnus Nilssons kokte egg
Magnus Nilssons kokte egg Oppskrift
nivå
Lett
totalt
10min

Magnus Nilssons kokte egg

nivå
Lett
totalt
10min

Magnus Nilssons kokte egg

PÅSKEFROKOST: Ingenting er som et deilig, nykokt egg.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (43 stemmer)
Når Magnus Nilsson fra Fäviken koker egg, begynner han med kaldt vann. Det er en litt annen måte å gjøre det på, men du får mindre hard eggehvite. Det tar litt tid å tilpasse oppskriften til din ovn. Gjør det flere ganger, bruk samme gryte og samme mengde vann, så er det lett å justere koketiden. Framgangsmåten er hentet fra Magnus Nilssons store bok The Nordic Cookbook (Phaidon). En av verdens beste restauranter har verdens beste frokost.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Ha eggene i en liten gryte med kaldt vann nok til at det dekker. Kok opp vannet, rør forsiktig  rundt så eggene ikke blir liggende i en og samme posisjon.

  2. La koke i 3 minutter og 30 sekunder for rennende, 5 minutter for kremete.

PÅSKEFROKOST: Ingenting er som et deilig, nykokt egg.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (43 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN