Skikkelig god burger
Skikkelig god burger Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Skikkelig god burger

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Skikkelig god burger

SKIKKELIG GOD BURGER: - Jeg liker best at kjøttet smaker kjøtt, sier Karla Siverts. Hun krydrer bare med salt og pepper, men det er selvfølgelig fritt fram med mer krydder for dem som foretrekker det. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (14 stemmer)
-En god burger er avhengig av gode råvarer. Jeg bruker grovkvernet kjøtt med godt med fett i. Ikke gå for den magre varianten av kjøttdeig, kjøttet må ha smak, sier Karla Siverts.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Kjøttdeig(eller grovkvernet høyrygg)
1stk
Hjertesalat(delt opp i blader)
1stk
Bifftomat(i skiver)
100g
Hvitost (Gulost)(eller annen god ost, revet)

SLIK GJØR DU

  1. Smak til kjøttdeigen med salt og pepper. Her kan du selv eksperimentere med krydder du liker hvis du ønsker det.

  2. Del deigen i fire like store biter og form dem til runde og ca. 1 cm tykke burgere.

  3. Grill burgerne på høy varme rundt 1 minutt på hver side.

  4. Legg burgerne på sidevarmen av grillen, ha ost på toppen av hver burger og legg på lokk så osten smelter.

  5. Server med en skive bifftomat, et stort blad hjertesalat og rikelig med fennikelslaw. Alt dette inni et lettgrillet burgerbrød. 

  6. Smør på ekstra chilimajones (se egen oppskrift) på burgerbrødene dersom du liker burgeren skikkelig juicy!

SKIKKELIG GOD BURGER: - Jeg liker best at kjøttet smaker kjøtt, sier Karla Siverts. Hun krydrer bare med salt og pepper, men det er selvfølgelig fritt fram med mer krydder for dem som foretrekker det. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (14 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN