Tomatsuppe med kyllingspyd Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 10min

Tomatsuppe med kyllingspyd

nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 10min

Tomatsuppe med kyllingspyd

Smakfull tomatsuppe med kyllingspyd Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Suppen kan du servere både varm og kald, og du ­lager den fra bunnen av med godt modne tomater. Da får suppen fantastisk smak.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Tomat(Godt modne)
3stk
Hvitløk(Båter)
4dl

SLIK GJØR DU

  1. Stek tomatene i olje.
    Skrell og ­finhakk ingefær,
    hvitløk og ­sjalottløk og stek det sammen ­med tomatene. Hell på buljong.


  2. La dette småkoke i minst 45 minutt for å få fram den kraftige tomatsmaken. Sett
    stavmikseren i gryten og mos til suppen blir glatt. Smak til med salt, pepper og ­eventuelt litt sukker dersom suppa er litt syrlig. Spe den med litt vann dersom den er tykk eller kok den til passe tykkelse.


  3. Del kyllingbryst i biter og stek ca. 3-4 minutter på hver side i litt smør til kyllingen er gjennomstekt. Strø på salt og pepper. Tre kylling­biter på spyd og legg i ­suppen ved servering. Pynt med små tomater og urter.

Smakfull tomatsuppe med kyllingspyd Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN