nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 10min
Tomatsuppe med kyllingspyd
nivå
Middels
aktiv
55min
totalt
1t 10min
Tomatsuppe med kyllingspyd
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Suppen kan du servere både varm og kald, og du lager den fra bunnen av med godt modne tomater. Da får suppen fantastisk smak.
SLIK GJØR DU
Stek tomatene i olje.
Skrell og finhakk ingefær,
hvitløk og sjalottløk og stek det sammen med tomatene. Hell på buljong.
La dette småkoke i minst 45 minutt for å få fram den kraftige tomatsmaken. Sett
stavmikseren i gryten og mos til suppen blir glatt. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker dersom suppa er litt syrlig. Spe den med litt vann dersom den er tykk eller kok den til passe tykkelse.
Del kyllingbryst i biter og stek ca. 3-4 minutter på hver side i litt smør til kyllingen er gjennomstekt. Strø på salt og pepper. Tre kyllingbiter på spyd og legg i suppen ved servering. Pynt med små tomater og urter.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no