Vegansk jordbærsorbet med basilikum
Vegansk jordbærsorbet med basilikum Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Vegansk jordbærsorbet med basilikum

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min

Vegansk jordbærsorbet med basilikum

SOMMER-IS: Denne deilige sorbet-isen er perfekt for både veganere og ikke-veganere.

Foto: Jane H. Johansen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Inspirert av solskinnet bestemte Jane Johansen bak Veganmisjonen.com seg for å lage sorbet-is. Hun fikk for seg at basilikum og jordbær var som skapt for hverandre, og fant ut at det var en knallbra kombo. Den er utrolig enkel å lage, og er deilig og leskende i sommervarmen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
15stk
Jordbær(frosne)
1.5kopp(er)
Basilikum(eventuelt to never, grovhakket, frisk)
2ss
Sitronsaft(eventuelt en liten skvis)
4cl
Vann(smak til. til justering av konsistensen)
2ts
Sukrin(ved behov. smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Ha jordbær, basilikum og sitron i en food processor eller blender og kjør i gang.

  2. Spe med litt vann til det har den rette sorbetkonsistensen.

  3. Smak til underveis om det trengs ekstra søtning.

SOMMER-IS: Denne deilige sorbet-isen er perfekt for både veganere og ikke-veganere.

Foto: Jane H. Johansen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN