Skrei

Skrei

Skrei

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Dag(er), ved 10 - 14 ºC

    Opprinnelse

      Europa

    Næringsinnhold

      PER 100G
      Kcal
      81.02
      Proteiner
      17.87
      Fett
      1.06
      Karbohydrater
      0

    Norsk sesong

      Januar - April
    Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til skrei. Skrei vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. I Norge har vi sterke tradisjoner for å servere skrei med lever og rogn som bare er tilgjengelig i skrei-sesongen, det vil si fra januar til april. Siden skreien vandrer over store avstander oppnår den en bedre kondisjonsfaktor enn torsk som lever stasjonært og får derfor en fast konsistens og er veldig hvit i fiskekjøttet.Skrei er registrert som et eget varemerke, for å sikre høy kvalitet, og at skreien er torsk som stammer fra den norsk-arktiske bestanden.