And med fennikelsalat
And med fennikelsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

And med fennikelsalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min

And med fennikelsalat

EN DELIKAT FORRETT: Tynne skiver av varmrøkt and servert sammen med syrlig fennikelsalat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

Andebryst skåret i tynne skiver er en delikat forrett, og her serverer Brimi en smakfull variant av varmrøkt and og syrlig fennikelsalat. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Anden

1ss

Salaten

0.5ts
0.5stk
Sitron(saften)
4ss
Majones(eller rømme)

SLIK GJØR DU

  1. Brimi bruker en liten ABU-røyker til andebryst. Det er en liten turrøykeovn som er enkel å bruke, og som også egner seg fint til å røyke fisk. Gni andebrystet inn med salt, og la det ligge i kjøleskap i 2 døgn. 

  2. Rut opp svoren, og legg andebrystet i kald panne med skinnsida ned. Sett på sterk varme, og stek til skinnet har fått fin farge. Snu, og brun litt på den andre sida før du legger brystet inn i ABU-røykeren, som er oppvarmet med einer. 

  3. La brystet røykes i ca. 20 minutter. Pass på varmen. Hvis du ikke kan holde hånden på lokket, så er det for varmt. Trekk da røykeren litt av varmen. 

  4. Hvis du ikke har ABU-røyker, så brun brystet som forklart over, og stek det så i stekeovn på 185 grader i 12-15 minutter. 

  5. La andebrystet hvile før du skjærer det i tynne skiver.

  6. Høvle tynne skiver fennikel, bland sammen salt, sukker, sitron og hakket estragon, og vend dette inn i fennikelen. Server salaten sammen med skiver av andebryst og gjerne litt majones eller rømme.

EN DELIKAT FORRETT: Tynne skiver av varmrøkt and servert sammen med syrlig fennikelsalat.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN