Aprikoskake
Aprikoskake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 10min

Aprikoskake

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 10min

Aprikoskake

Enkel aprikoskake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.5 (5 stemmer)
Dette er en klassisk formkake som alltid smaker godt og er lett å bake. I stedet for aprikoser kan du bruke rosiner, tørkede fiken, dadler eller svisker.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
1.5dl
130g
130g
Aprikos(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og bland i melken.


  2. Skjær aprikoser i strimler. Bland de tørre ingrediensene med aprikosene. Rør litt av den tørre blandingen og den våte blandingen i eggedosisen hver sin gang.


  3. Smør en form godt og strø den lett med mel. Hell røren i formen og stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 180° i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke en pinne midt i kaken. Når det ikke lenger fester seg noe på pinnen, er kaken ferdig stekt.


  4. Avkjøl på rist og skjær kaken i skiver ved servering.

Enkel aprikoskake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.5 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN