Baker Samsons tranebærkjeks
Baker Samsons tranebærkjeks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Baker Samsons tranebærkjeks

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Baker Samsons tranebærkjeks

Konditorsjef Jan Arve Stålskjær hos W.B. Samson i Oslo, synes lite smaker like mye jul som disse kjeksene med mandler, vanilje og tørkede tranebær. 

Foto: Per Ervland

Inneholder

Egg
Gluten

Vurdering

2.8 (240 stemmer)
Fruktig, søtt og deilig sprøtt. Prøv deg på baker Samsons tranebærkjeks denne julen!          
600g
Smør(romtemperert)
450g
150g
1stk
Sitron(revet skall)
300g
Mandler(skåldede, i staver eller skiver)
400g
Tranebær(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk smør, melis og vaniljesukker hvitt. 

  2. Visp eggene sammen, og rør dem inn sammen med mandler, tranebær og sitronskall.

  3. Elt inn hvetemelet og samle deigen. Form deigen til pølser, og legg dem kjølig i noen timer. Det optimale er å oppbevare den i fryseren over natten, og skjære den opp i frossen tilstand, tipser bakeren. 

  4. Bruk en skarp kniv, og skjær deigen i skiver på ca. 1/2 cm.  Stek kjeksen ved 180 grader i 14 min.

  5. Vil du lage vaniljemelis slik bakeren selv gjør det? Vask og tørk brukte vaniljestenger. Mal 100 g melis sammen med vaniljestengene i en kjøkkenmaskin/foodprocessor. Lagre blandingen i minst 2 uker før bruk. 

     

Konditorsjef Jan Arve Stålskjær hos W.B. Samson i Oslo, synes lite smaker like mye jul som disse kjeksene med mandler, vanilje og tørkede tranebær. 

Foto: Per Ervland

Inneholder

Egg
Gluten

Vurdering

2.8 (240 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN