Baker Samsons tranebærkjeks
Baker Samsons tranebærkjeks
Konditorsjef Jan Arve Stålskjær hos W.B. Samson i Oslo, synes lite smaker like mye jul som disse kjeksene med mandler, vanilje og tørkede tranebær.
Foto: Per ErvlandInneholder
Vurdering
SLIK GJØR DU
Pisk smør, melis og vaniljesukker hvitt.
Visp eggene sammen, og rør dem inn sammen med mandler, tranebær og sitronskall.
Elt inn hvetemelet og samle deigen. Form deigen til pølser, og legg dem kjølig i noen timer. Det optimale er å oppbevare den i fryseren over natten, og skjære den opp i frossen tilstand, tipser bakeren.
Bruk en skarp kniv, og skjær deigen i skiver på ca. 1/2 cm. Stek kjeksen ved 180 grader i 14 min.
Vil du lage vaniljemelis slik bakeren selv gjør det? Vask og tørk brukte vaniljestenger. Mal 100 g melis sammen med vaniljestengene i en kjøkkenmaskin/foodprocessor. Lagre blandingen i minst 2 uker før bruk.
Konditorsjef Jan Arve Stålskjær hos W.B. Samson i Oslo, synes lite smaker like mye jul som disse kjeksene med mandler, vanilje og tørkede tranebær.
Foto: Per Ervland