Bakt ribbe med appelsin Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 40min

Bakt ribbe med appelsin

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 40min

Bakt ribbe med appelsin

SVIN MED APPELSIN: Så godt at du nesten ikke klarer å stoppe og spise. Skal du ha ribbe mer enn en gang i jula, prøv denne varianten.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (134 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Trodde du man bare kunne spise ribbe på én måte? Bruk enten tynnribbe eller buklist, som er stykket nedenfor ribba – av mange regnet som det beste stykket. Det er mange måter å servere på – enten nokså tradisjonelt med poteter eller ris. Jeg synes det er best hvis man har litt mye grønt til. En grønn salat, og kanskje noen båter med fennikel som er bakt sammen med kjøttet de siste 20 minuttene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.25kg
Svineribbe(tynnribbe eller buklist)
1ss
2stk
Appelsin(økologiske)
0.25ts

SLIK GJØR DU

  1. Gni kjøttet med salt og pepper og legg i en ildfast form. Press en av appelsinene og ha væsken over kjøttet.

  2. Legg de utpressede bitene under og over, krydre med allehånde og legg laurbærblad oppå og under. (Finner du ikke økologisk appelsin, skyll og børst appelsinen først.) 

  3. Dekk med folie. Hvis du har tid, la kjøttet ligge over natta. Da får det mer smak, blir saftigere og bedre. Det gir god smak.

  4. Forvarm ovnen til 180 grader.

  5. Bak i ovnen i 2 timers tid. Ta av folien og bak i 20 minutter eller lenger uten folie. 

SVIN MED APPELSIN: Så godt at du nesten ikke klarer å stoppe og spise. Skal du ha ribbe mer enn en gang i jula, prøv denne varianten.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (134 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN