Bestemors sukkerkavringer
Bestemors sukkerkavringer Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Bestemors sukkerkavringer

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Bestemors sukkerkavringer

Søte sukkerkavringer er greit å ha liggende, og holder seg godt i tørre, lufttette bokser. Server til fruktdesserter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Søte og sprø kavringer var vanlig å servere i fruktsupper. Deilig!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sikt sammen det tørre. Smuldre i smøret eller ha det i bollen i en food prosessor og la maskinen gå til smøret er smuldret.

  2. Visp egg og fløte og elt deigen lett sammen. Del deigen i tre og trill til stenger, ca. 3 cm i diameter. Skjær disse i små biter og trill kuler. Sett på bakepapir og stek til de er gylne midt i ovnen ved 200° i 8–10 minutter.

  3. Del bollene i to mens de ennå er varme. Legg halvdelene tilbake på steikeplaten og sett i ovnen ved 100º. La bollene tørke til de blir tørre små kavringer i ca. 1 time.

  4. Avkjøl på rist og oppbevar kavringene i tett glass eller boks.

Søte sukkerkavringer er greit å ha liggende, og holder seg godt i tørre, lufttette bokser. Server til fruktdesserter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN