Blomkålkake med yoghurtkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Blomkålkake med yoghurtkrem

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min

Blomkålkake med yoghurtkrem

Sunn kake med blomkål, som ikke smaker blomkål! Skikkelig saftig og søt! Foto: Per Ervland

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (18 stemmer)
Vi kan vel nesten påstå at blomkålkaken er sunn og et magert alternativ til mange andre kaker. Når kakens stekes i ovnen og du åpner døra, så lukter det litt blomkål, men kålsmaken dominerer ikke smaken på kaken. Kaken kan fryses og holer seg et par dager i kjøleskapet. Pynt kaken med de bærene du har tilgjengelig og bruk gjerne modne hagebær som solbær, bringebær, risp og stikkelsbær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
1.25dl
1stk
Sitron(revet skall)
180g
Blomkål(revet, rå)

Yoghurtkrem

2.5dl
Kremfløte(pisket)
4ss
Yoghurt(gresk)
3ss
Honning(flytende)
1beger
Jordbær(til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175 grader. Smør og strø en kakeform 22-24 cm i diameter.

  2. Pisk egg og sukker luftig. Smelt smøret og bland med melken. Hell blandingen i eggedosisen. Rør i sitronskall. Bland mel og bakepulver og bland i deigen. Skjær blomkålen buketter og kjør i en blender. Tilsett blomkålsmulene tilslutt i deigen.

  3. Hell deigen i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist. Legg kaken over på kakefat

  4. Bland krem og yoghurt sammen og fordel over den kalde kaken. Pynt med bær og honning.

Sunn kake med blomkål, som ikke smaker blomkål! Skikkelig saftig og søt! Foto: Per Ervland

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.2 (18 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN