nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min
Blomkålkake med yoghurtkrem
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
50min
Blomkålkake med yoghurtkrem
Vi kan vel nesten påstå at blomkålkaken er sunn og et magert alternativ til mange andre kaker.
Når kakens stekes i ovnen og du åpner døra, så lukter det litt blomkål, men kålsmaken dominerer ikke smaken på kaken.
Kaken kan fryses og holer seg et par dager i kjøleskapet.
Pynt kaken med de bærene du har tilgjengelig og bruk gjerne modne hagebær som solbær, bringebær, risp og stikkelsbær.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175 grader. Smør og strø en kakeform 22-24 cm i diameter.
Pisk egg og sukker luftig. Smelt smøret og bland med melken. Hell blandingen i eggedosisen. Rør i sitronskall. Bland mel og bakepulver og bland i deigen. Skjær blomkålen buketter og kjør i en blender. Tilsett blomkålsmulene tilslutt i deigen.
Hell deigen i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist. Legg kaken over på kakefat
Bland krem og yoghurt sammen og fordel over den kalde kaken. Pynt med bær og honning.