Boller med kokosknekk
Boller med kokosknekk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
14min
totalt
2t

Boller med kokosknekk

nivå
Middels
aktiv
14min
totalt
2t

Boller med kokosknekk

Deilig boller med sprøtt kokoslokk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Bollene er fylt og har fått et deilig knekklag på toppen, så her er det bare å forsyne seg!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
50glass
5dl
150g
Smør(mykt)
0.5ts

Fyll

150g
1.5dl
Brunt sukker(eller vanlig)
1stk
Sitron(revet skall)

Kokosknekk

1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er fingervarm og hell den over gjæren. Rør til den er oppløst.

  2. Ha i smør, sukker, salt og kardemomme. Elt inn ca. 11 dl av hvetemelet og rør raskt sammen til en smidig og glatt deig. Dekk deigen til med plast og hev den på lunt sted i ca. 30 minutter.

  3. Bland alle ingrediensene til fyllet sammen.

  4. Ha resten av melet i deigen etter hevingen og elt den til den er glatt og smidig.

  5. Ta deigen ut på bakebordet og del den i to. Kjevle hver del til et rektangel, ca.25 x 40 cm. Smør fyllet over. Rull sammen fra langsiden og del i biter.

  6. Legg bollene i store muffinsformer og la dem heve til de er knapt dobbelt så store, ca. 40 minutter. 

  7. Lag kokosknekken ved å måle opp fløte, sukker, smør, honning og sirup i en kjele. Kok opp blandingen under omrøring og la det trekke i ca. 7 minutter. Ta kjelen fra varmen og rør inn kokosen. 

  8. Pensle de ferdig hevede bollene med lett sammenvispet egg. Legg litt kokosknekk på hver bolle. Stek bollene midt i ovnen ved 250° i  ca. 7 minutter. Avkjøl på rist. 

Deilig boller med sprøtt kokoslokk. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN