Brød med eplejuice, svisker og valnøtter
Brød med eplejuice, svisker og valnøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t 45min

Brød med eplejuice, svisker og valnøtter

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t 45min

Brød med eplejuice, svisker og valnøtter

Et herlig brød med smak av eple, svisker og nøtter. Brødet er enkelt å bake og kan fryses ned. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Godt og fint brød med smak av eple, svisker og nøtter. Oppskriften gir to brød.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ss
3dl
1stk
Egg(sammenpisket)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm eplejuicen til 37º. Hell væsken over gjæren og rør den ut. Tilsett salt og olje. Elt inn mel til en smidig deig sammen med svisker i små biter og hakkede valnøtter. Elt deigen godt og lenge til den slipper bakebollen.

    Sett deigen til heving i ca. 45 minutter på et lunt sted tildekket med plast.

    Kna deigen lett og del den i to. Form til to runde brød.Legg brødene på stekeplate på bakepapir og etterhev ca.
    minutter.

    Pensle brødene med sammenpisket egg og strø på salt. Stek på nederste rille i ovnen ved 150º og stek i ca. 90 minutter. Avkjøl på rist. Brødene egner seg til frysing.

Et herlig brød med smak av eple, svisker og nøtter. Brødet er enkelt å bake og kan fryses ned. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN