Brownieshjerter med Baileys og hvit sjokolade
Brownieshjerter med Baileys og hvit sjokolade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Brownieshjerter med Baileys og hvit sjokolade

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Brownieshjerter med Baileys og hvit sjokolade

TIL KONFEKTEN: Denne oppskriften på brownieshjerter gir deg lyst til å lage konfekt.

Foto: Lisa Bjørheim

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (1 stemmer)
Disse brownieshjertene egner seg veldig godt å gi bort som spiselig julegave, eller vertinnegave hvis du skal i juleselskap.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
200g
100g
6stk
Egg(store)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør i en kjele. Del kokesjokoladen i biter, og ha de i det varme smøret. La sjokoladen smelte, og rør blandingen jevn.

  2. Hell kaken ut av formen, og fjern bakepapiret. Bruk en liten hjerteformet utsikker, og stikk ut hjerter av brownieskaken.

  3. Visp sammen egg og sukker (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemelet.

  4. Tilsett Baileys, og rør deigen jevn og klumpfri.

  5. Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.

  6. Den skal fortsatt være litt bløt i konsistensen.

  7. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald (gjerne over natten).

  8. Smelt hvit sjokolade med litt matolje (dette gjøres raskt i skål i mikroen). Ringle den smeltede, hvite sjokoladen over brownieshjertene.

  9. Om du vil, kan du pynte hver kake med et lite, rødt sukkerhjerte.

  10. Sett kakene til kjøling til den hvite sjokoladen har stivnet.

  11. Tips: Det å tilsette en liten teskje matolje når du smelter hvit sjokolade, gjør at den smeltede sjokoladen blir litt mer tyntflytende.

  12. Dermed er det lettere å ringle over kakene.

TIL KONFEKTEN: Denne oppskriften på brownieshjerter gir deg lyst til å lage konfekt.

Foto: Lisa Bjørheim

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN