Cæsar-salat med posjert egg
Cæsar-salat med posjert egg Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Cæsar-salat med posjert egg

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Cæsar-salat med posjert egg

En smak av luksus! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

Cæsar-salat kan lages på flere måter, men dressingen er avgjørende for smaken. Porsjert egg er herlig til.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dressing

1boks(er)
2ss
Parmesan(revet)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
1klype(r)
4skiver
4stk
50g
Parmesan(flaket)
1pose(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bland først sammen dressingen. Rør alle ingrediens­ene i en blender og kjør til en tykk kremet saus. Tilpass konsistensen med oliven­olje og smak til med salt og pepper.

  2. Mariner kyllingfiletene i sitronsaft og olje gjerne 30 minutter eller natten over.

  3. Stek dem gjerne i en grillpanne i ca. 5 minutter på hver side.

  4. Legg skinkeskivene utover på et bakepapir og stek i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter til de blir sprø.

  5. Stek brødskivene i ovnen samtidig til de blir sprø.

  6. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilsett noen dråper eddik og la det koke. Hell eggene, ett om gangen, i en kopp og hell forsiktig i gryten. Samle hviten rundt eggeplommen med en hulløse.

  7. La eggene trekke i vannet i ca. 3 minutter før de forsiktig tas opp med hulløsen.

  8. Skyll salaten og la den dryppe godt av. Del salat i biter og anrett oppå brødet.

  9. Fordel kylling i skiver, grillet skinke og posjerte egg oppå brødet.

  10. Hell dressingen over og dryss med parmesan og rucola. Server straks.

En smak av luksus! Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN