Cæsar-salat med posjert egg
Cæsar-salat med posjert egg
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland først sammen dressingen. Rør alle ingrediensene i en blender og kjør til en tykk kremet saus. Tilpass konsistensen med olivenolje og smak til med salt og pepper.
Mariner kyllingfiletene i sitronsaft og olje gjerne 30 minutter eller natten over.
Stek dem gjerne i en grillpanne i ca. 5 minutter på hver side.
Legg skinkeskivene utover på et bakepapir og stek i ovnen ved 200° i ca. 5 minutter til de blir sprø.
Stek brødskivene i ovnen samtidig til de blir sprø.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Tilsett noen dråper eddik og la det koke. Hell eggene, ett om gangen, i en kopp og hell forsiktig i gryten. Samle hviten rundt eggeplommen med en hulløse.
La eggene trekke i vannet i ca. 3 minutter før de forsiktig tas opp med hulløsen.
Skyll salaten og la den dryppe godt av. Del salat i biter og anrett oppå brødet.
Fordel kylling i skiver, grillet skinke og posjerte egg oppå brødet.
Hell dressingen over og dryss med parmesan og rucola. Server straks.