Clafoutis
Clafoutis Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Clafoutis

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Clafoutis

Clafoutis med plommer er en deilig og syrlig dessert. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Clafoutis er en fransk spesialitet. Frukt eller bær legges i ildfast form og en vaffeltykk røre med sitron helles over. Den originale clafoutisen var laget med mørke kirsebær, og den skulle stekes med steinene i for best mulig smak. Bruk bær eller frukt som du har tilgang til.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Del plommene i biter, ta ut steinene og legg fruktkjøttet i en smurt ildfast form. Dryss sukker over.

  2. Vask sitronen, riv skallet og press ut saften.

  3. Ha egg og fløte i en bolle og pisk sammen. Tilsett sitronskall og -saft, sukker og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre.

  4. Hell røren over plommene i formen.

  5. Stek formen i cirka 30 minutter til clafoutisen har stivnet.

  6. Server den lunken med siktet melis. Is er godt til.

Clafoutis med plommer er en deilig og syrlig dessert. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN