Coq Au Vin med kylling
Coq Au Vin med kylling Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Coq Au Vin med kylling

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t

Coq Au Vin med kylling

Originalen skal lages med hane. Kyllinglår og kyllingkraft går også fint. Her lages den gode smaken med gulrøtter, løk, bacon,laurbær og sjampinjong. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Originalen skal lages med hane, det er ikke så lett å få tak i så Karla bruker kyllinglår og kyllingkraft.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Kyllinglår(delt i to)
1stk
Hvitløk(delt i to)
2kvist
200g
Bacon(i strimler)
8stk
Sjalottløk(skrelt)
2stk
Gulrot(i tynne skiver)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen rødvin, timian, hvitløk, laurbær og pepper. Vend kyllingen i denne marinaden. La det gjerne stå over natten, eller så lenge du har tid til.

  2. Ta kylling ut av marinaden, og tørk av på et kjøkkenpapir. Vend kyllingbitene i litt mel med salt og pepper.

  3. Kok opp rødvinsmarinaden, og la den stå og koke. Stek baconet i en panne, ha det så over i den kokende marinaden. La fettet være i pannen.

  4. Brun kyllingen i fettet fra baconet sammen med sopp og løk. Legg så alt i gryta.

  5. Fyll opp med kyllingkraft eller vann så det dekker kyllingen. Kok opp, og la det stå og putre i rundt 40 minutter, til kjøttet løsner fra beinet. Ha i gulrot de 10 siste minuttene. Hvis du nå ønsker en tykkere saus kan du ta ut kyllingen og koke inn sausen til den tykner litt mer.

  6. Smak til med salt og pepper, og server med ris eller potetmos.

Originalen skal lages med hane. Kyllinglår og kyllingkraft går også fint. Her lages den gode smaken med gulrøtter, løk, bacon,laurbær og sjampinjong. Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN