Dronningen av Saba
Dronningen av Saba  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
2t

Dronningen av Saba

nivå
Middels
aktiv
35min
totalt
2t

Dronningen av Saba

Lekker sjokoladekake med mørk sjokolade. Servert med tropiske frukter er dette en fantastisk kake! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Når klokken nærmer seg midnatt, er det godt med et lite kakestykke og en sterk kopp kaffe. Dette er en klassisk festkake.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glasur og pynt

2ss
Rom(eller kaffe)
10stk
Mandler(skåldede)
2ss
Rom(eller kaffe)
100g
3stk

SLIK GJØR DU

  1. Smelt sjokolade i rom eller kaffe. Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Skill eggene og rør eggeplommene i smørkremen.

  2. Bland i den smeltede sjokoladen sammen med malte mandler og mel. Visp eggehvitene stive med
    ss sukker og bland dem i røren. Hell røren i en smurt form.

  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175º i 25 min. Den skal være lite stekt, saftig og god.

  4. Avkjøl kaken i formen i ca. 10 min. før den hvelves på rist. La den ligge i minst 1 time før den glaseres.

  5. Smelt sjokoladen til glasuren i rom eller kaffe. Rør inn smøret i små porsjoner. Hell glasuren over kaken. Pynt med mandler og legg på frukter. som du lager dagen før festen. Lag gjerne kaken dagen før festen. Da kan du lage forrett og hovedrett uten å stresse på selve dagen.

Lekker sjokoladekake med mørk sjokolade. Servert med tropiske frukter er dette en fantastisk kake! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN