Eple- og havrefristelse
Eple- og havrefristelse Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Eple- og havrefristelse

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Eple- og havrefristelse

Enkel og god dessert som lages raskt. Denne fristelsen smaker ekstra godt når den serveres med is eller krem! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (4 stemmer)
Rask og enkel dessert som smaker syrlig og søtt, og som også er mettende med havregryn. Serveres gjerne med is eller krem!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skrell eplene, ta ut kjerne­huset og skjær i tynne båter. Bland med kanel og halvparten av sukkeret. Legg dem til siden.

    Lag deigen ved å blande smør, havregryn, resten av sukkeret og bakepulveret slik at det blir en smidig deig. Trykk deigen ut i bunnen av en smurt, ildfast form, ca. 24 cm i diameter. Legg på eplebåtene og fordel resten av deigen over eplene. Ringle sirupen over deigen.

    Stek fristelsen på nederste rille i ovnen ved 175º i ca. 20 minutter til den har fått en fin farge og er sprø.

    Server fristelsen gjerne lunken med krem, vaniljekesam eller is til.

Enkel og god dessert som lages raskt. Denne fristelsen smaker ekstra godt når den serveres med is eller krem! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN