Fargerik julesild
Fargerik julesild Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Fargerik julesild

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
15min

Fargerik julesild

Fargerik julesild med purre, løk, paprika og kryddersildfilet. Smakfull og dekorativ sild. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

Med fargerike grønnsaker mellom lagene blir dette en dekorativ og smakfull sild som pryder koldtbordet. La gjerne silden stå et døgn og trekke kaldt før servering. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
8stk
Sildefilet(krydder)
3dl
Eddik(7%)
1stk
1stk
Paprika(rød)
1stk
Paprika(grønn)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp eddik og sukker og avkjøl. Skyll av sildefiletene, og tørk dem med kjøkkenpapir. Skjær filetene
    i cirka 1 cm store biter på skrå.

  2. Vask purreløken godt, og snitt den i tynne ringer. Skjær løk i tynne skiver og renset paprika i strimler.

  3. Legg sild og grønnsaker lagvis i glass eller krukke. Hell den avkjølte laken over. La silden gjerne stå et døgn og trekke kaldt før servering.

Fargerik julesild med purre, løk, paprika og kryddersildfilet. Smakfull og dekorativ sild. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN