Fruktkake med hasselnøtt, fiken og rosin.
Fruktkake med hasselnøtt, fiken og rosin.  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 50min

Fruktkake med hasselnøtt, fiken og rosin.

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
1t 50min

Fruktkake med hasselnøtt, fiken og rosin.

Fruktkake med hasselnøtt, fiken, konjakk og rosin. Myk og god julekake! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Stek gjerne kaken i små former som er hyggelig å sette fram på bordet. Du kan også bruke to avlange kakeformer (à 1 ½ liter).

DETTE TRENGER DU

PERSONER
230g
4stk
1.5dl
4ss
Konjakk (Cognac)(evt. appelsinsaft)
50g
200g
Fiken(klippet i biter)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker luftig og lett. Tilsett eggeplommene og rør godt.

  2. Rør inn mel blandet med bakepulver og vanilje­sukker.

  3. Tilsett konjakk og melk og rør inn tørkede frukter og nøtter.

  4. Vend forsiktig inn de stiv­piskede eggehvitene til slutt.

  5. Fordel røren i godt smurte former, store eller små. Stek kakene i stekeovnen ved 150° i 1 ½–2 timer, alt etter hvor store formene er.

  6. Kjenn med en kakenål om kakene er ­gjennomstekt.

  7. Avkjøl på rist.

Fruktkake med hasselnøtt, fiken, konjakk og rosin. Myk og god julekake! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN