Glutenfrie boller
Glutenfrie boller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 25min

Glutenfrie boller

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 25min

Glutenfrie boller

Glutenfrie boller til fastelavnsfeiringen. 

Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (47 stemmer)
Foretrekker du glutenfritt? Her er bollene for deg. Ca. 15 stk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
Vann(fingervarmt)
500g
6ss
Smør(smeltet)
0.5ts
1dl
Rosiner(kan utelates)

SLIK GJØR DU

  1. Legg kesam i en bolle, tilsett fingervarmt vann og bland sammen. Tilsett Semper (eller annet glutenfritt mel), fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet i ca. 5-8 minutter. 

  2. Tilsett så smuldret gjær, smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.

  3. Trill ut deigen til boller med olje på hendene. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca. 30 minutter.

  4. Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen ved 225° i ca. 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist.

  5. Hvis bollene skal brukes på fastelavnssøndag, deles de i to, smøres med syltetøy og fylles med krem. Kremen kan evt. røres med vaniljekrem. Legg på lokk og sikt med melis. 

Glutenfrie boller til fastelavnsfeiringen. 

Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (47 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN