Enkel epleterte med kardemomme
Enkel epleterte med kardemomme Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Enkel epleterte med kardemomme

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Enkel epleterte med kardemomme

EPLER OG PÆRER: Denne enkle terten med epler og pærer er både søt og sunn.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Er du stappmett, men likevel sulten på dessert? Epler og pærer blir veldig søte når de stekes i panna, og da trenger du ikke mye sukker før det en dessert. Ved å servere den lagvis med filodeig og en blanding av cottage cheese og yoghurt (eller creme fraiche), blir den ganske fjong. (Filodeig er tilgjengelig i mange frysedisker. Finner du ikke kan du også bruke butterdeig som du baker og deler i to, eller, for en norskere, røffere variant, flatbrød eller skjenning.)

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
Eple(gule)
1dl
Yoghurt(gresk, eller crème fraîche)
Filodeig(4 eller 8 ark)

Eventuelt

Vaniljestang(frøene fra 1/8 av stangen)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell eplene og skjær dem i tynne båter. Varm smør i en panne med slippbelegg og stek epleskivene til de er gyllenbrune. Krydre med kardemomme. Blir det for mye væske i panna, skru opp varmen litt og kok inn. Ha i honning og stek til det blir karamellisert. 

  2. Bak filodeigarkene i ovnen til den er sprø. Del arkene i fire.

  3. Bland cottage cheese med yoghurt eller creme fraiche og eventuelt vanilje. 

  4. Legg eple, filodeig, cottage cheese-blandingen lagvis.

EPLER OG PÆRER: Denne enkle terten med epler og pærer er både søt og sunn.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN