Havregrøt med skogsbær
Havregrøt med skogsbær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
4t 20min

Havregrøt med skogsbær

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
4t 20min

Havregrøt med skogsbær

KJENT OG UKJENT: Havregrøt med kokosmelk og frosne skogsbær.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (2 stemmer)
Her er det mye kjent, og mye ukjent. Blandingen av skogsbær og grøt er kjent, men ved at noen av bærene er frosne, og den usynlige smaken av kokos, blir det en helt annen opplevelse. Oppskriften er hentet fra boka "Grøt på ville veier" av Buxrud, Sollerman, Dring og Wang. Viestad har i sin spalte i Magasinet justert mengden i forhold til originalen.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Blåbær(eller andre frosne skogsbær, gjerne skogsbærblanding)
4dl
Havre(hakket havre eller havregryn)
1klype(r)
1dl
Kokosnøtt(revet kokos)

SLIK GJØR DU

  1. Dekk havren i vann så det dekker gryna helt. La trekke i 4 timer eller over natten.

  2. Rist kokos i en tørr panne.  Bland sammen 2 dl bær og honning i en liten gryte. Varm opp. Skru av varmen når det koker og rør sammen.

  3. Kok opp havre og kokosmelk. La småkoke i 10-15 minutter. Spe med vann hvis det blir tørt. Smak til med litt salt. 

  4. Hell over blåbær- og honningblandingen og revet kokos. Topp med noen frosne bær. 

KJENT OG UKJENT: Havregrøt med kokosmelk og frosne skogsbær.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN