Helstekt sitronkylling
Helstekt sitronkylling  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Helstekt sitronkylling

nivå
Lett
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Helstekt sitronkylling

Stekt kylling med smak av sitron og hvitløk Foto: Lisbeth Michelsen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Helstekt kylling med sitron og hvitløk 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Legg kyllingen på ryggen. Gni inn lår og bryst med smør. Ha på salt og pepper og klem over sitronsaft. Ha sitronen og hvitløken i buken på kyllingen (og eventuelt litt timian og estragon). Legg den i en gryte eller ildfast form.

  2. La ovnen blir 230 grader. Sett kyllingen midt i ovnen i i 15 minutter. Senk så temperaturen til 190 grader og stek den i ytterligere 35-40 minutter. La den kjøle seg litt ned før du deler den opp.

Stekt kylling med smak av sitron og hvitløk Foto: Lisbeth Michelsen

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN