Hjemmelaget ribberull
Hjemmelaget ribberull Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
24t

Hjemmelaget ribberull

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
24t

Hjemmelaget ribberull

Hjemmelaget ribberull smaker kjempegodt, og imponerer gjestene! Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (29 stemmer)
Lag rull ved å bruke en tynnribbe. Det er morsomt å lage eget jule­pålegg.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5kg
Svineribbe(tynnribbe)
3ts
0.5ts

Oppbevaringslake

150g
2.5l

SLIK GJØR DU

  1. Skjær beina av ribben. Del den i to på langs og skjær nesten igjennom. Brett ut ribben til et langt stykke. Bland sammen alle krydderne og gni inn kjøttet. Rull sammen til en rull, slik at svoren kommer ytterst. (Svoren kan gjerne være rutet på forhånd).

  2. Surr bomullstråd rundt, slik at rullen holder fasongen. Pakk rullen i et klede (bomullsgas) til en pakke og surr med tråd til en fin fasong.

  3. Legg rullen i kokende vann. La rullen trekke (ikke koke) på svak varme under lokk i ca. 1 ½-2 timer.

  4. Legg rullen i press i en syltepresse. Stram litt til når rullen har ligget litt. Sett rullen kjølig til neste dag.

  5. Pakk ut rullen. Pynt med hele nellik når rullen skal serveres. Skjær i tynne skiver og server med god sennep, lefse og rødbeter.

  6. Oppbevar gjerne rullen i en tynn salatlake. Kok opp salt og vann, og avkjøl. Legg i sylten og sett kjølig. Dette gjør at den får lang hold­barhet.

Hjemmelaget ribberull smaker kjempegodt, og imponerer gjestene! Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.5 (29 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN