Høydekake
Høydekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Høydekake

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t

Høydekake

Vil du ha en mindre kake, kan du dele opp i 3 bunner og lage halve mengden fyll. Foto: Olof Abrahamsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Ingenting er så flott som å servere en festkake i flere etasjer, på et stettefat!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

5dl
Jordbær(bringebær, blåbær og andre bær)

SLIK GJØR DU

  1. Lag først kakebunnen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alle tørre ingredienser. Hell melk og det tørre vekselvis i eggedosisen under forsiktig omrøring.

  2. Hell halvparten av røren i en bakepapirkledd form, 18 eller 20 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter. Prøv med en kakenål. Stek ytterligere en bunn av resten av røren.

  3. Lag fyllet. Hakk sjokoladen. Kok opp 3 dl fløte og rør i sjokoladen til den smelter. La avkjøles til ca. 35°. Rør i eggeplommer. Pisk resten av fløten til krem. Vend kremen forsiktig i sjokoladen med en slikkepott. Ikke sett fyllet i kjøleskapet, da stivner det.

  4. Del bunnene i tre deler. Bruk 5–6 bunner til kaken. Fordel fyllet mellom bunnene og gjem litt til toppen.

  5. Pynt med bær og smeltet sjokolade som dryppes over til slutt.

Vil du ha en mindre kake, kan du dele opp i 3 bunner og lage halve mengden fyll. Foto: Olof Abrahamsen

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN