Hurtiggravet sild med tyttebær Oppskrift
nivå
Lett
totalt
50min

Hurtiggravet sild med tyttebær

nivå
Lett
totalt
50min

Hurtiggravet sild med tyttebær

Helsestatistikken sier sitt om krigsåras strenge rasjonering. Mindre kjøtt, sukker, kaffe, hvetemel og alkohol gjorde godt for folkehelsa. Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)
Sild er en av de fiskene som vi med fordel kunne spise mye mer av. Fordelen i dag er at også folk som bor et stykke unna sildefisket, kan få fersk sild. Jeg bruker enten fryste fileter av matjesild, som kommer i ferdig fileterte pakker, eller fersk eller frossen hel sild.Her har jeg smaksatt silden med litt krydder og eddik. Du kan bruke ulike typer eddik, men hold deg unna balsamico. Jeg bruker en hylleblomsteddik som er litt søt. Forrett til 4, eller hovedrett sammen med finske poteter.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ts
Koriander(knust)
0.5ts
2ss
Eddik(hylleblomsteddik)
1glass
Tyttebær(rørte)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og tørk sildefiletene godt. Legg på et fat. 

  2. Bland salt, sukker og krydder og dryss over fisken. 

  3. La stå og trekke i en halvtimes tid. Børst av litt av væsken på filetene. Ha eddik i en dyp tallerken.

  4. Legg filetene med snittsiden ned i eddiken og la ligge i 10 minutters tid. Legg filetene på tallerkenen, ha over litt tyttebær og dill. 

Helsestatistikken sier sitt om krigsåras strenge rasjonering. Mindre kjøtt, sukker, kaffe, hvetemel og alkohol gjorde godt for folkehelsa. Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN