Hvitvinsdampet skrei med safransaus
Hvitvinsdampet skrei med safransaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min

Hvitvinsdampet skrei med safransaus

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
45min

Hvitvinsdampet skrei med safransaus

Skikkelig luksus med norsk skrei og verdens dyreste krydder safran. Denne retten må man bare kose seg med! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Safran er verdens dyreste krydder, men det skal ikke mye til for å få den fine smaken og den riktige gylne fargen på sausen. Den beste safranen kjøper du på apotek.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Skrei(uten skinn og ben)
2ts
1dl
0.5g

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss dem med salt. La dem ligge i ca. 20 minutter. Tørk fisken.

  2. Kok opp vann, vin og sitronsaft og legg fiskestykkene i. La dem trekke i ca. 7 minutter. Ta dem opp, legg dem på et fat og dekk med aluminiumsfolie. Hold fisken varm i stekeovn ved 70 °.

  3. Sil kokekraften, tilsett fløte og kok sausen inn til den tykner, 5–7 minutter. Rør inn safran og smak om det trengs med mer salt.

  4. Server fisken i sausen med sukkererter eller andre grønn­saker og poteter.

Skikkelig luksus med norsk skrei og verdens dyreste krydder safran. Denne retten må man bare kose seg med! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

DEL OPPSKRIFTEN