Ingefærbrød med solsikkefrø
Ingefærbrød med solsikkefrø Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 45min

Ingefærbrød med solsikkefrø

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 45min

Ingefærbrød med solsikkefrø

Deilig brød med smak av ingefær. Inneholder både linfrø og solsikkefrø. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Et nydelig brød med smak av ingefær, som også er litt søtt. Oppskriften er til et brød.  For ekstra luftig bakst tilsett en spiseskje av Luftiger bakst.       

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Speltmel(siktet)
2dl
1dl
0.5dl
50g
Gjær(fersk)
2ss
Ingefær(revet)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Smør en avlang brødform, cirka 1 ½ liter, og strø den med litt grovt mel.

  2. Bland sammen alle ingrediensene til en løs deig. Fordel deigen jevnt i formen og strø på havregryn. La brødet heve i cirka 45 minutter.

  3. Stek brødet midt i ovnen i cirka 45 minutter. Legg et bakepapir over brødet hvis det begynner å bli mørkt. La brødet hvile i formen før du hvelver det ut. Avkjøl på rist.

Deilig brød med smak av ingefær. Inneholder både linfrø og solsikkefrø. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN