Juleomelett
Juleomelett Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Juleomelett

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Juleomelett

KLASSIKER: Henriette Schønberg Erkens juleomelett.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Dette er en oppskrift fra Henriette Schønberg Erkens klassiske bok Stor Kokebok. Oppskriften er litt justert for språkdrakt, men smaken og den spektakulære serveringen er beholdt. Oppskriften er nok til to om dere bare vil ha en smak. Doble den om dere er sultne.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
0.5ts
Salt(en knivsodd)
0.5ts
Appelsinskall (cest)(finhakket eller revet appelsinskall, eller sitronskall, helst økologisk)
Skinke(finhakket skinke eller hønsekjøtt)
1ss
Rom(til omeletten)
Rom(ekstra, til flambering)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk sammen eggeplommene med salt, sukker, rom, fløte og appelsinskall. Vend inn pisket eggehvite.

  2. Varm smør i en stekepanne til det freser og får en fin nøtteaktig smak. Hell i eggeblandingen og rør noen sekunder med en gaffel eller skje. Fyll med hakket skinke.

  3. Brett omeletten og legg den på et godt varmet fat. (La det være så varmt at du må bruke gryteklut for å holde det.) Hell over et likørglass med rom, tenn på.

KLASSIKER: Henriette Schønberg Erkens juleomelett.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN