Karlas fiskegrateng
Karlas fiskegrateng Oppskrift
nivå
Middels
totalt
45min

Karlas fiskegrateng

nivå
Middels
totalt
45min

Karlas fiskegrateng

SUNT OG GODT: Denne fiskegratengen er til hele familien, og er sunn og god.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (52 stemmer)
Et lurt triks for god fiskegrateng er å steke fisken litt i en panne før du flaker den og legger den i ildfast form.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fiskegrateng

0.5kg
Fisk(hvit fisk, eks: torsk, sei)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
4dl
Makaroni(kokt)
3dl
Panko(eller smørstekte brødsmuler)

Hvit saus

0.5stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
1fedd
Hvitløk(stort, finhakket)
3stk
Egg(skill plommen og hvitten)
Salt(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Ha godt med salt og pepper på fisken. Stek den i varm panne i olje i 2 minutter. Ha så i smøret og trekk til siden. Det er ikke nødvendig å steke fisken på begge sider.

  2. Smelt 50 g smør, ha i løk og hvitløk og så melet. Rør godt før du sper med melken.

  3. Kok opp, og la sausen putre i minst 10 minutter mens du rører jevnlig. Smak eventuelt til med litt salt.

  4. Trekk kjelen av varmen og avkjøl sausen litt før du rører inn eggeplommene.

  5. Pisk eggehvitene stive, og vend dem inn i sausen.

  6. Legg lagvis makaroni, flaket fisk og saus i en smurt ildfast form. Strø brødkrum på toppen.

  7. Stek i ovnen på 15 minutter på 180 grader.

SUNT OG GODT: Denne fiskegratengen er til hele familien, og er sunn og god.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.3 (52 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN