Knallgod bringebærdrøm
Knallgod bringebærdrøm Oppskrift
nivå
Vanskelig
aktiv
35min
totalt
3t 35min

Knallgod bringebærdrøm

nivå
Vanskelig
aktiv
35min
totalt
3t 35min

Knallgod bringebærdrøm

Knallgod ostekake med bringebær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Lekker ostekake med hvit sjokolade og bringebær. Lekker ostekake med hvit sjokolade og bringebær. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Havrekjeks(digestivekjeks)

Fyll

2beger
Kremost(naturell til baking)
1ts
Sitron(revet skall)

SLIK GJØR DU

  1. Ta bringebærene fra ­fryseren og la de tine litt. Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 7 minutter.

  2. Knus kjeksen til smuler, gjerne i bollen til en food prosessor. Bland kjeks smulene med smør og trykk blandingen godt ut i bunnen av en smurt form (ca. 20 cm i diameter) med løs kant.

  3. Skyll sitronene godt under lunkent vann og riv skallet med et rivjern.

  4. Visp kremost, sitronskall og sukker med en mikser til det er en glatt blanding.

  5. Kok opp vann i en kjele, dette skal være til vannbad. Bryt den hvite sjokoladen i biter og smelt i en bolle over vannbadet.

  6. Kryst vannet av gela­tinen og bland i den varme sjokoladen. Rør til sjoko­laden er oppløst.

  7. Rør sjokoladeblandingen i kremosten.

  8. Visp fløten til lett krem og vend den i blandingen sammen med de halv tinte bringebærene.

  9. Hell fyllet i formen oppå kjeksen og la den stå i kjøle­skapet i minst 3 timer.

  10. Dekorer med friske bringebær rett før servering.

Knallgod ostekake med bringebær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN