Laup boller
Laup boller Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 40min

Laup boller

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t 40min

Laup boller

Laup er en trøndersk spesialitet. Bollene er bakt med rugmel og anis, og er veldig gode med smør og brunost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (66 stemmer)
Laup er store boller bakt med rugmel og anis, og er en trøndersk spesialitet. Oppskrifte er til cirka 18 boller. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
7dl
1ts
3ts
300g
Rugmel(siktet)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør og hell på melk. Varm til 37º. Smuldre gjær, hell over den lunkne væsken. Rør til gjæren er oppløst.

  2. Tilsett sukker, salt, anis og mel og elt deigen til den er smidig og knapt slipper bakebollen.

  3. Sett deigen til heving ca. 40 min. under plast på lunt sted.

  4. Ta deigen opp på bakebordet. Del i litt store boller og form til store «kaker» som klemmes litt flate.

  5. Sett bollene på bakepapir på stekeplate, etterhev 30 min.

  6. Pensle med sammenpisket egg og stek laupene midt i ovnen ca. 15 minutter til bollene er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

  7. Server laupene med smør og brunost eller annet pålegg.

Laup er en trøndersk spesialitet. Bollene er bakt med rugmel og anis, og er veldig gode med smør og brunost. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (66 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN